Scouting Gillesa opent zijn 85 jarig jubileumjaar in het dorp

Dit jaar bestaat scouting Gillesa 85 jaar. Reden dus voor een feestje! Vrijdagavond 8 maart startte daarom de opening van ons jubileumjaar met een ludiek dorpsspel. Doel was om onze nieuwe mascotte te zoeken, die speciaal voor het jubileum is ontwikkeld. Alle kinderen verzamelden om 19 uur in het Mollebos. Vanuit het park startte de zoektocht…

De kinderen moesten vragen beantwoorden in het centrum van Gilze. Zodra ze genoeg vragen hadden beantwoord, konden ze naar 1 van de 7 posten om een aanwijzing te verzamelen waar de mascotte zich nu schuil hield. Deze posten waren te vinden op speciale plekken in Gilze en wel in het Zorgcentrum St. Franciscus, Sporthal Achter de Tuintjes, Heemkring de Molenheide, COOP, de kerk, de Schakel en café de Tip!

In ieder gebouw moesten de kinderen een spel in het thema van het gebouw spelen. Zo werd er gesjoeld in St. Franciscus, getafeltennist in de Sporthal, een geschiedenisquiz gespeeld in de Heemkring en ranjapong in de Tip! In het dorp zelf moesten de kinderen wel uitkijken dat ze niet werden getikt door de Hunters, want die konden goede antwoorden afpakken.

Langzaamaan kwamen alle kinderen er achter waar de mascotte nu eigenlijk was. Na 21 uur kwamen de groepjes kinderen aan bij de kerk, waar de ontknoping plaats vond. Hier kwamen we er achter dat onze mascotte zich zou bevinden in Kerkstraat 85. Het oude gemeenschapshuis heeft in zijn lange historie ook dienst gedaan als scoutinggebouw en laat het gebouw nu op nummer 85, onze leeftijd, gevestigd zijn!

Met alle kinderen belden we aan en jawel, daar was onze nieuwe mascotte: Guus de Vos! Bij de kerk heeft onze Guus nog het jubileumlogo onthuld en kregen alle kinderen een handig tasje mee, met een opdruk van het jubileumlogo. Een leuk geschenk en aandenken aan dit feestjaar. Bij deze willen we ook Stijn, Karin, Bert, Jan, Ernest, Hilde, Jean-Pierre & Roos hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen hun locatie. Zonder hun hulp konden we dit leuke programma niet mogelijk maken!

Er zullen dit jaar nog meer jubileum activiteiten plaatsvinden, zoals het grote familie kampeerweekend, waarbij niet alleen de leden, maar ook de ouders, broertjes en zusjes welkom zijn. Tevens gaan we ook gezamenlijk op zomerkamp gaan met de gehele groep. Waar we heen gaan, blijft nog even geheim, maar Guus zal dan zeker ook van de partij zijn! Het gaat in ieder geval een feestelijk en spetterend feestjaar worden!

Ranjapong in cafe de Tip
Guus gevonden bij Kerkstraat 85