Na het Kampeerweekend volgt 7 & 8 juni het inloopweekend!

Ruim een week geleden vertrokken zaterdagochtend ruim 200 leden, ouders, broers en zussen met de fiets vanaf scoutinggebouw De Spie naar camping de Wilgenweide voor een grandioos Kampeerweekend! Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan dit jaar van scouting Gillesa, hebben een aantal enthousiaste leiding een geweldig familieweekend georganiseerd. We kunnen terugkijken op een geweldig geslaagd weekend!

Op vrijdagavond 24 mei kwamen alle ouders al langs om hun eigen tent op te zetten en de slaaptenten van de kinderen in te richten. Zo ontstond op camping de Wilgenweide aan de Bavelseweg al een groot kampeerterrein met 4 subkampen: Klooster, Smederij, Bakker & Kasteel. De fietstocht op zaterdagochtend 25 mei vanaf de Spie naar de camping was een reis terug in de tijd, want langs het fietspad zagen we de jaartallen terugdraaien van 2019, tot 992 bij de grote gepionierde toegangspoort van de camping. We waren aangekomen in Villa Gillesa, het dorpje is net ontstaan en we herkennen café de Tip, de markt en de boomput!

Het hele weekend volgen we de Gilzenaren in het dorpje Gillesa en moeten wij hen helpen om er achter te komen wie de put heeft droog gelegd. Was het nu Drik de Herbergier, Klep & Bep de marktkoopvrouwen of toch die rare Fransoos Frank Rijk die ineens het dorpje kwam binnen lopen? We kwamen er achter dat de medicijnman de schuldige was. Nadat we hem gevangen hadden genomen begon het gelukkig te donderen en te bliksemen zodat de put weer gauw vol met water zou komen te staan. Eind goed, al goed!

Tijdens het weekend zelf zijn we op de fiets naar Bavel gegaan voor een leuk dorpsspel, hebben we de plaatselijke bossen ’s avonds onveilig gemaakt tijdens het spannende bosspel en hebben we gezongen bij het grote kampvuur met de scoutingband. Zondagochtend hebben we op het campingterrein nog leuke spelletjes gespeeld, zoals rupsbandlopen en cowboyhoed werpen. Ook het eten was goed geregeld, want ’s avonds kregen we een zeer uitgebreide en heerlijke wraps-buffet en ’s ochtends werden de ouders verrast met roerbakeieren!

Al met al kunnen we terugkijken op een geweldig geslaagd Kampeerweekend. Dank aan alle kinderen en ouders die enthousiast hebben meegedaan tijdens dit weekend en uiteraard ook grote complimenten aan alle vrijwilligers die maandenlang hebben gewerkt aan de voorbereiding om dit mogelijk te kunnen maken! Op naar het volgende spetterende jubileumactiviteit: het gezamenlijk zomerkamp in Harderwijk voor alle speltakken!

Maar voor die tijd, organiseren wij ook nog aankomend weekend het inloopweekend voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar wat scouting is en wat wij bij Gillesa allemaal doen. Op vrijdagavond 7 juni gooien we de deuren open vanaf 19 uur voor alle kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. Op zaterdagochtend 8 juni vanaf 10 uur zijn alle kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar samen met hun ouders welkom om eens een kijkje te komen nemen. Die avond en ochtend zorgen de verschillende groepen voor een leuk en spetterend programma, zodat u en uw kind een goed beeld krijgt van het scoutingspel.

Wil je samen met je kind even een kijkje komen nemen en wat meer informatie krijgen? Dat kan! Of lijkt het uw kind veel leuker om gewoon de gehele avond zonder u aanwezig te zijn? Ook dat kan! We zullen dan netjes aangeven wanneer uw kind weer opgehaald kan worden. Voor meer informatie of vragen over het inloopweekend of over onze groep in het algemeen, kunt u ook altijd contact opnemen met ons secretariaat: secretariaat@gillesa.nl of 0161-454070. Op onze website www.gillesa.nl kunt u natuurlijk ook veel informatie vinden.

We zien u en uw kind graag een kijkje komen nemen op 7 of 8 juni tijdens ons inloopweekend. Hopelijk tot dan!

De volledige cast van het toneel
Het avond bosspel in de Chaamse Bossen
Zingen bij het kampvuur met de Fluitende Maanreizigers