Groepsweekend weer een groot succes!

Zaterdagmiddag arriveerden alle leden van scouting Gillesa met hun bagage op de Spie voor het jaarlijkse Groepsweekend: een weekend lang met de gehele scoutinggroep kamperen op de Spie, en dat alles in het thema van: “de Speelgoedfabriek”. Het was gelukkig niet meer zo warm en met maar een klein beetje regen kon het weekend eigenlijk al niet meer stuk.

Na het inrichten van de tenten, werden de kinderen buiten welkom geheten door Dinkey Toy, de directeur van de Speelgoedfabriek. Bij binnenkomst kregen alle kinderen een mooi toegangsbandje zodat ze het gehele weekend van harte welkom waren in de Speelgoedfabriek. Dit toegangsbandje was gelijk al een mooi aandenken voor het weekend.

In de fabriek aangekomen, begon het toneelstuk waarbij de directeur Dinkey Toy een revolutionair nieuw speelgoed wilde presenteren: de super hybride thuis speel robot v12 omega! Helaas ging de presentatie niet zoals gepland, want net toen Chappie de robot tot leven kwam, begon hij te roken en viel hij met een knal uit. Wat een teleurstelling voor Dinkey Toy… De kinderen wilden de directeur graag helpen, maar dan moesten ze eerst een training krijgen.

De kinderen moesten verschillende proefjes en testen doen die middag, onder leiding van “Mad Science”. Zo moest er smurfensnot en kneedgum worden gemaakt en een constructie met rietjes worden gebouwd. “Mad Science” zelf gaf een demonstratie met droogijs, chemische vulkanen en de kinderen konden zelf draaikolken schieten: hoe schiet je bekertjes om met alleen maar lucht?!?

Na een bijzondere avondmaaltijd met gekleurde spaghetti, inktvis en een heus minions toetje, wilden we wel weten wie de super hybride thuis speel robot v12 omega had gesaboteerd. De monteurs van de Speelgoedfabriek hadden hiervoor wel een idee: het gebruik van hun zelf gemaakte leugendetector. Deze moest echter nog wel goed worden geprogrammeerd. Hiervoor moesten de kinderen naar het antwoordenbos om alle antwoorden en de goede volgorde van de lampjes te vinden.

Zodoende ging iedereen naar het bos Klein Zwitersland, waar een leuk spel werd gespeeld. Hier werden alle antwoorden gevonden. Terug op de Spie ’s avonds laat, kon de leugendetector weer worden geprogrammeerd. Toen deze weer werkte, werd het duidelijk dat hulpmonteur Bert de super hybride thuis speel robot v12 omega had gesaboteerd. Het bleek dat Bert niet echt een hulpmonteur was, maar Bernadien, de directrice van de Fisher-Price fabriek! Bernadien had erg spijt en ging de hele nacht werken aan een verbeterde super hybride thuis speel robot v12 omega 2.0. Iedereen kon nu dus lekker naar bed voor een goede nachtrust.

De volgende ochtend na het ontbijt liet Bernadien haar ontwerp zien. Nu moest de robot nog gemaakt worden! De kinderen gingen daarom het dorp in om allemaal robot onderdelen te verzamelen om zo zelf per groepje hun eigen robot in elkaar te zetten. Toen alle robots klaar waren, gingen de kinderen terug naar de Spie waar dan eindelijk Chappie, de super hybride thuis speel robot v12 omega 2.0 werd onthuld. En het was een bijzondere robot: hij kon zelfs hoelahoepen! Dinkey Toy bedankte de kinderen voor hun hulp, waarna iedereen weer moe maar voldaan huiswaarts gingen. Op naar het volgende Groepsweekend in 2018!