Terugblik op een zeer gaaf zomerkamp

Ruim 2 of 3 weken geleden gingen alle speltakken van scouting Gillesa op kamp: de spetterende afsluiting van het seizoen voor de zomervakantie. Iedere speltak ging naar een andere locatie en had een supertoffe week in een leuk thema. Met overwegend mooi weer, kan iedereen terugkijken op een geweldig zomerkamp. Benieuwd wat alle speltakken gedaan hebben? Lees dan even verder!

Voor alle zomerkampen begonnen, zijn de Bibeo bevers 2 nachten op Safari geweest. Het was echt een geweldig avontuur! Op vrijdagavond hebben de Bevers tijdens een dorpsspel de vlindervriend geholpen om zijn gouden vlinder terug te vinden. De volgende dag zijn de Bevers dan eindelijk echt op Safari gegaan. Maar ow jee de dierenverzorgster was ziek en die kon nu niet meer haar dieren verzorgen! De Bevers hebben haar geholpen zodat ze weer helemaal gezond bij de olifanten kon komen. Op zaterdagmiddag zijn ze ook nog gezellig naar het wandelbos geweest, waar de kinderen lekker hebben kunnen spelen. De leiding heeft genoten van het zomerweekendje en hopelijk de Bevers ook!

De Cachorro welpen mochten dit jaar als speciale gasten komen logeren op de Nationale Raket Lancerings Basis te Langenboom. Hier zagen ze heel veel computerschermen staan. Daar wisten de welpen wel raad mee, want dan konden ze een film kijken! Helaas bleek op de USB ook een virus te staan. De welpen zijn de hele week bezig geweest om dit hardnekkige virus van de computers af te krijgen. De slechterik Borris die in de ruimte zat, bleek hier verantwoordelijk voor te zijn. Hij wilde onze raket overnemen en laten ontploffen. Samen met zijn handlanger Yuri, bespiedden zij ons via alle camera’s en microfoons in het gebouw. Om onder de radar een plannetje te kunnen verzinnen tegen Borris, zijn we wel twee keer gaan zwemmen! Want elektronica werkt niet in het water. Het plannetje heeft gewerkt en de snelle en sterke welpen hebben Borris kunnen overmeesteren!

De Kawati kabouters hebben ook dit jaar weer een geweldig zomerkamp gehad in Aarle-Rixtel. Alle kids waren in de maand voor het zomerkamp uitgenodigd door 3 sterrenwachters om een kijkje te komen nemen bij Sterrenwacht Solunaria. Hier kwamen de kabouters er achter dat doordat de planeten in een bepaalde volgorde stonden, de Zonnekoning en Zonnekoningin van planeet Zelda naar de aarde waren getransporteerd! De hele week stond in teken van het terugsturen van de Zonnekoning en koningin naar hun thuisplaneet. De kabouters hebben verder lekker gezwommen in Helmond en hebben een superleuke rondleiding gehad in traditionele Middeleeuwse klederdracht door kasteel Helmond. Daarna mochten de kabouters nog lekker spelen op de binnenplaats en een koninklijk knutselwerk maken!

De Aguila esta’s hebben in Den Bosch een heel jaar rond gevierd in 1 week tijd. Hoe is het mogelijk?! De week begon al goed met Koningsdag. Zo hebben de kinderen een echte vrijmarkt gemaakt. Tijdens Halloween werden er mooie maskers gemaakt, heksensoep gegeten en was er spaghetti met spinnen erin! Tijdens Kerstmis zijn er in de stad kerstinkopen gedaan en ’s avonds konden ze lekker gourmetten. Het Nieuwjaar kon niet beginnen zonder een Nieuwjaarsduik te nemen: in het Sportiom hebben ze glijbanen genoeg voor een hele middag plezier! Tijdens carnaval hebben de kinderen hun eigen wagen getimmerd en volgde er een mooie opstoet in de wijk van Den Bosch. De week werd afgesloten met Pasen. Hoe kun je een kamp beter afsluiten dan het zoeken naar heerlijke chocolade eieren…

De Vexaro verkenners zijn dit jaar met de trein op kamp gegaan naar Monschau in Duitsland! Het thema dit jaar was ‘De mythes van Monschau’. Door middel van een Duitse brief en een Duitse spraakopname, moesten de verkenners achter de waarheid van het verhaal zien te komen. Natuurlijk hebben ze ook hele vette dingen gedaan! Zo zijn ze gaan rodelen, zijn de verkenners tijdens de hike naar het hoogste puntje van de berg geklommen, hebben ze een dam gebouwd in het riviertje naast het terrein en zijn ze gaan zwemmen. Ook hebben ze vele, leuke programma’s gedaan, zoals een spannend bosspel waarbij emmertjes over het riviertje moesten worden gesmokkeld. De week werd afgesloten met inmiddels een heuse traditie: de frikandellenparty!

Zaterdag 15 juli was het dan zover: het allerlaatste zomerkamp voor de Spataloci verkenners. Voor dit kamp zijn ze neergestreken in Overasselt. Vanwege het mooie weer zijn ze 2 keer naar de recreatieplas van Berendonck gefietst om daar een verfrissende duik in het water te nemen. Ook hebben ze daar verschillende spelletjes gespeeld, zoals Koehandel en Kubb. Op donderdag is Wunderland Kalkar aangedaan; een attractiepark net over de grens in Duitsland. De jongens hebben genoten van de attracties, het circus, de kartbaan en natuurlijk de gratis frietjes! De Nijmeegse vierdaagse is ook langs het kampterrein gelopen. Op vrijdagochtend zijn de verkenners om 6.15 uur, nog in slaapzak en bewapend met een stoeltje, aan de kant van de weg gaan kijken naar alle wandelaars die voorbij kwamen.

De Ajota gidsen zijn dit jaar naar Kinrooi, België gegaan. Het thema was Outback Survivors, en zo moesten de Ajota’s zich dit jaar ook gedragen. Ze hebben elke avond zelf hun kampvuurtje aan moeten maken, en een keer primitief gekookt. Ze moesten in een rubberbootje een rivier over varen tijdens de fietstocht en zijn ze gaan zwemmen in een heel leuk zwembad met 2 grote glijbanen. Ze hebben een ‘Haka’ verzonnen en aan de andere rondes laten zien. Als ultieme survivor ervaring hebben ze een 2-daagse hike gelopen met een overnachting in een zelf gemaakte grote frietbuil. Op deze locatie hadden de gidsen geen toilet, dus de WC-emmer was hun grote vriend! Daarnaast hebben de dames een gerecht gemaakt in een conservenblik, dat op het kampvuur klaargemaakt werd.

De Kon-Tiki Rowans & Sherpa’s (RSA) tenslotte, zijn dit jaar op de fiets vertrokken voor een week in het Belgische Lille. Daar aangekomen, konden de RSA hun ‘Glamping’ terrein opbouwen, inclusief bioscoop, bar, skottelbraai en hout gestookte jacuzzi! Tijdens de hele week werd natuurlijk flink gebruik gemaakt van al deze ‘Glamping’ voorzieningen. Turnhout werd aangedaan om lekker te gaan funshoppen en de RSA hebben daarnaast archery tag gespeeld. Dit paintball spel met pijl en boog werd met veel enthousiasme gespeeld; de pijlen vlogen alle kanten op! Daarnaast hebben de RSA zich goed vermaakt in Bobbejaanland en hebben ze met behulp van een omgebouwde archiefkast tot pizzaoven heerlijke pizza’s gebakken!

Kortom, alle acht speltakken hebben een top kamp gehad! De zomervakantie kon niet beter beginnen. Graag zie we iedereen weer bij de jaarlijkse Speltakkenstrijd, wanneer we het nieuwe seizoen weer beginnen. Dit zal plaats vinden op 2 september. Voor nu, iedereen nog een hele fijne vakantie en tot dan!