Terugblik op een zeer gaaf zomerkamp

Een aantal weken geleden gingen alle speltakken van scouting Gillesa op kamp: de spetterende afsluiting van het seizoen voor de zomervakantie. Iedere speltak ging naar een andere locatie en had een supertoffe week in een leuk thema. Met heel mooi weer, kan iedereen terugkijken op een geweldig zomerkamp. Benieuwd wat alle speltakken gedaan hebben? Lees dan even verder!

Voor alle zomerkampen begonnen, zijn de Bibeo bevers 2 nachten op beroepenweekend geweest. Op vrijdagavond kwamen ze Stuiter tegen die niet wist wat ze later wilde worden. Samen met de kinderen ging zij op onderzoek uit wat ze een leuk beroep zou vinden. Zo zijn ze naar de varkensboer geweest. De bevers hebben veel uitleg gekregen over de varkens en hebben ook allemaal een biggetje vast mogen houden! Daarna kwam er een echte ober langs. Hij heeft de etiquette van het tafel dekken uitgelegd. ’s Avonds mochten ze samen met een echte kunstenares een mooi schilderij maken. Zondag kwam zelfs nog even de brandweer langs en mochten de bevers een rondje rijden met de brandweerwagen. Ze hebben ook de kazerne van binnen mogen bekijken. De bevers hebben genoten van het zomerweekendje!

De Cachorro welpen waren dit jaar op kamp in Oud-Gastel. Hier kwamen de welpen er achter dat Regem, een kluizenaar met een bijzonder boek, in het gebouw een kamer had. De welpen kregen onverwachte bezoekjes van de zwarte ridders omdat zij dit boek ook wilden hebben. Om de zwarte ridders uit de buurt te houden, hebben de welpen geoefend met laserschieten. Na het zwemmen kwamen ze de schrijver van het boek tegen. Hij vertelde dat Regem een vloek had en eeuwig blijft leven, omdat hij 1000 jaar geleden een koning had gedood. Ook de welpen konden deze vloek krijgen. De welpen moesten terug in de tijd om dat te voorkomen. In de stad hebben ze spullen gehaald om een tijdmachine te bouwen en zo zijn de welpen 1000 jaar terug in de tijd gegaan om te voorkomen dat de koning wordt vermoord. Toen ze terug kwamen in het heden was alles van Regem verdwenen en wisten de welpen dus dat het gelukt was.

De Kawati kabouters zijn op kamp geweest in Winssen. Na een dag bleek er echter wat vreemds gebeurd te zijn: buiten was er een rotzooi gemaakt. De kabouters vonden een roos bij de stoelen. Dit bleek een Woestijnroos te zijn, wat ook een edelsteen is. Via een spel kwamen de kabouters er achter dat de persoon die rozen achterlaat, op zoek is naar de edelsteen en denkt dat de steen bij het scoutinggebouw ligt. Donderdag rende er plots een man uit het gebouw en ging richting de molen. Toen de kabouters hem volgden, vonden ze een kaart van het scoutingterrein met een groot kruis. Ook ontdekte ze dat de persoon de molenaar was. Met de kaart hebben ze de enorme steen gevonden! De steen blijkt echter nep te zijn. Na het boogschieten en midgetgolfen, besluiten de kabouters toch de nepsteen aan de molenaar te geven om zo ervoor te zorgen dat hij de kabouters daarna met rust zou laten. Dat plannetje werkte perfect!

Kwijt in de tijd… zo begon de tweede kampdag voor de Aguila esta’s in Roosendaal. Nadat ze werden uitgenodigd door Professor Arthur Achtuur en zijn assistent Leon(Tien) Spijkers. Wat een zorgeloze week moest worden bij het laboratorium, veranderde in een zoektocht naar onderdelen en uiteindelijk een saboteur. De tijdmachine bleef maar kapot gaan, dat kon geen toeval zijn. Zo zijn de esta’s in de oertijd een holbewoner tegengekomen. In de middeleeuwen moesten de kinderen met een echte vuurspuwende draak vechten en in het wilde westen is er een ruzie tussen de indianen en cowboys opgelost. Ook zijn ze zelfs naar de toekomst gereisd! Gelukkig kon een oudere versie van Sabine ons daar vertellen dat Tien Spijkers de machine had gesaboteerd. De esta’s konden net op tijd terug naar vrijdag 12 juli 2018 12:00 uur, want daar stonden de ouders al op hen te wachten…

De Vexaro scouts zijn naar Bentveld geweest op maffiakamp. Na een paar jaar wat minder goed weer te hebben gehad op kamp, hebben de weergoden alles weer goed gemaakt dit jaar! De meiden en jongens hebben de fijne kneepjes van het maffiavak leren kennen tijdens spannende spellen. Daarin streden de patrouilles van ‘De Godfather’, ‘El Chapo’ en ‘Pablo Escobar’ tegen elkaar. Na een week ploeteren, bleek ‘De Godfather’ de grootste maffiabaas en hebben zij de kamptotem gewonnen. Ook is er genoeg ruimte geweest om te relaxen met het strand vlakbij waar ze twee keer naar toe zijn geweest. Daarnaast hebben onze stoere scouts geklommen in een klimpark op 1, 4, 7 en zelfs sommige op 10 meter hoogte! Ook hebben ze een hike gelopen door een prachtig nabijgelegen natuurgebied. Dit geweldige kamp hebben ze op vrijdagavond afgesloten met het traditionele Vexaro frikadellen party!

Dit jaar zijn de Ajota gidsen fietsend naar Bergen op Zoom gegaan voor een leuk zomerkamp, niet wetende dat ze vergezeld werden door een dame met een groot geheim. Door opdrachten te doen, kwamen ze erachter dat de dame Soluna heette en zij heel de wereld rond reist, omdat als de zon onder gaat ze in een monster verandert die graag mensen eet. De Ajota’s maakten knoflookkettingen om zich te beschermen, maar helaas werd leiding Manon aangevallen door het monster. De gidsen besluiten daarom een levenselixer te maken, zodat Soluna weer een normaal leven kan leiden. Om alle gebeurtenissen te vergeten, zijn de dames gaan klimmen in het klimbos. Bij de kassa van het klimbos wordt het laatste ingrediënt voor het elixer aangeboden. Soluna is ons erg dankbaar en kan eindelijk gaan genieten van een mooi leven zonder vervloekt te zijn. We sluiten ons kamp af met de bonte avond en dansen nog één keer samen met Soluna.

De Kon-Tiki Rowans & Sherpa’s (RSA) tenslotte, zijn dit jaar op roadtrip gegaan naar Polen! Met 2 personenbusjes hebben ze verschillende locaties bezocht. De reis begon met een overnachting in Olszyna, net over de grens in Polen. Hierna is de reis vervolgd naar Krakau. Na twee dagen het mooie centrum van Krakau te hebben bezocht en een aantal gave spellen gedaan te hebben (waaronder een levend ‘Waar is Wally’), zijn ze doorgereisd richting het zuiden. Onderweg hebben ze het indrukwekkende Auschwitz bezocht. In het zuiden hebben ze gekampeerd op een scoutingterrein bij Zakopane. In Zakopane hebben de RSA gezwommen, maar ook een zware hike gedaan in het Tatra-gebergte. Na 3 nachten in Zakopane, zijn ze via een overnachting in Kassel teruggereden naar Gilze. Onderweg zijn de busjes versierd als ‘partybusjes’ en werd er gezongen, gelachen, geslapen en onderling gepraat en moppen getapt via portofoons.

Kortom, alle zeven speltakken hebben een top kamp gehad! De zomervakantie kon niet beter beginnen. Graag zie we iedereen weer bij de jaarlijkse Speltakkenstrijd, wanneer we het nieuwe seizoen weer beginnen. Dit zal plaats vinden op 25 augustus. Voor nu, iedereen nog een hele fijne vakantie en tot dan!

De Vexaro scouts bij het klimpark
De Kawati kabouters op zoek naar de steen bij de molen
Professor Arthur & assistent Tien Spijkers bij de Aguila esta’s.

1 reactie op “Terugblik op een zeer gaaf zomerkamp

  1. Goedemiddag,

    Ik ben van scouting Grave en zie op jullie site net een artikel dat jullie in 2018 naar polen zijn geweest, nu vraag ik me af waar jullie hebben overnacht in de buurt van Auschwitz. Wij willen namelijk in de zomervakantie ook daar naar toe en ben even aan het informeren naar de opties, hoop dat jullie ons kunnen verder helpen.

    Groetjes,
    scouting Grave

Reacties zijn gesloten.