Kawati’s winnen de Speltakkenstrijd 2018

Zaterdagochtend begon het scoutingseizoen van scouting Gillesa traditioneel met het jaarlijkse Overvliegen bij scoutinggebouw de Spie aan de Boslaan. Alle kinderen die te oud zijn voor hun huidige speltak, vliegen dan over naar hun nieuwe speltak. Maar voor het daadwerkelijke Overvliegen was het eerst tijd voor de Speltakkenstrijd: welke speltak mag zich aankomend jaar de beste, snelste en slimste speltak noemen?

Tijdens de Speltakkenstrijd konden de verschillende speltakken records vestigen zoals bekers stapelen, de T-shirt rups en het labyrinth. Ook konden de speltakken tegen elkaar spelen bij spellen zoals mega pictionary met een piopaal, sokken jatten en het letterspel.

Iedere speltak was gehuld in hun eigen kleur en konden ook nog bij 1 spel of record een mascotte inzetten. Een hele grote gepionierde ladder was het scorebord waar van iedere speltak ook de mascottes aan hingen. Zo kon iedereen tijdens het spel goed volgen welke speltak bovenaan stond. Na een spannende strijd wisten de Kawati kabouters uiteindelijk met de winst ervan door te gaan. Zij mogen zichzelf dit jaar de beste speltak van Gillesa noemen!

Hierna vond het officiële gedeelte plaats. Alle kinderen die overvlogen, moesten via een hoog klimtouw of touwladder de grote gepionierde glijbaan op, waarvan ze met een band zo naar hun nieuwe speltak gleden. Beneden aangekomen bij hun nieuwe speltak, moesten de overvliegers ook allemaal nog proberen de bel te luiden.

De Speltakkenstrijd en Overvliegen waren een geweldige opening van het nieuwe scoutingseizoen. We hebben er weer veel zin en gaan er met z’n allen een mooi scoutingjaar van maken! Ook eens interesse om een kijkje te komen nemen bij scoutingGillesa? Check www.gillesa.nl voor meer informatie!

De Kawati’s winnen de Speltakkenstrijd
De glijbaan wacht op de vele Overvliegers