De Bevers zijn op weekendje geweest!

De Bevers van scouting Gillesa zijn een nachtje op avontuur geweest. De kinderen hebben van 26 op 27 januari een nachtje geslapen op scoutinggebouw de Spie. Het thema van dit weekendje was: “Professor Plof”. De professor was een beetje in de war en er ging van alles mis. Hij had de hulp nodig van onze Bevers om weer goed zijn proefjes uit te kunnen voeren.

We zijn op zaterdagochtend naar Ontdekstation 013 geweest waar we verschillende proefjes hebben gedaan. Nadat we terug kwamen, ging Professor Plof brood bakken. Maar ojee, dat ging niet helemaal goed: we kregen rood en geel brood! Gelukkig waren het wel hele lekkere boterhammen! In de middag hebben we een tocht door Gilze gelopen en zijn we op zoek gegaan naar de spullen om olifantentandenpasta te maken.

Op zaterdagavond hebben we nog onze lab-jassen versierd en hebben we een mooi kampvuur gemaakt. Dat was heel gaaf! Professor Plof had iets meegenomen zodat we gekleurd vuur zouden krijgen en wat zag dat er mooi uit! Op zondagochtend hebben we met de gevonden spullen de olifantentandenpasta gemaakt. Gelukkig ging dat proefje goed en hebben we Professor Plof goed kunnen helpen. Professor Plof bedankt alle Bevers voor hun goede hulp!

Lijkt het uw kind nou ook leuk om op avontuur te gaan tijdens een weekendje weg? Is uw kind ook zo dapper om één nachtje op de Spie te logeren? En lijkt het uw kind nou ook super om samen met andere kinderen te spelen? Kom dan zeker eens een kijkje nemen bij de Bevers! Dit is de jongste scoutinggroep bij scouting Gillesa voor de leeftijd van 5 t/m 7 jaar.

De Bevers is een gemengde groep dus jongens en meisjes zijn welkom om een keer te komen kijken! Wij draaien van 10:00 tot 12:00 uur op zaterdagochtend! Uw kind mag vrijblijvend 3 keer komen kijken of scouting ook iets voor hem of haar is. Stuur gerust een mailtje naar: bevers@gillesa.nl voor eventuele vragen en/of aanmeldingen. Wij zien de reacties graag tegemoet!

Groetjes, de enthousiaste Beverleiding.