Terugblik op een zeer gaaf zomerkamp!

Medio juni kwam vanuit de overheid eindelijk het verlossende woord: we mogen op zomerkamp! Dat hadden wij als scouting Gillesa niet meer verwacht, maar wat waren we blij met dit nieuws. Er moest alleen nog wel heel veel geregeld en georganiseerd worden. Dat was best pittig voor alle leiding, maar het is gelukkig allemaal gelukt. We zijn erg blij dat we dit rare scoutingseizoen toch nog mooi hebben kunnen afsluiten. Benieuwd wat alle speltakken vorige maand gedaan hebben? Lees dan even verder…

Normaal gaan de Bibeo bevers aan het einde van het jaar nog op een zomerweekendje, maar door Corona kon dit helaas niet doorgaan. De Beverleiding wilde de Bevers natuurlijk wel een leuke afsluiting geven van hun scoutingjaar, dus hebben zij besloten om een laatste Beverdag te organiseren bij Speelboerderij de Vossenberg! Daar zijn ze lekker een hele dag gaan spelen. De kinderen hebben gerend, getimmerd, geknutseld en heerlijk buiten gespeeld. Ze hebben tussen de middag heerlijke frietjes en pannenkoeken gegeten. Aan het einde van de dag zijn alle kinderen weer opgehaald. Ze zijn moe maar voldaan weer naar huis gegaan. De Beverleiding vonden het een geslaagde laatste dag!

Ook de Cachorro welpen hebben een enorm gezellig kamp achter de rug! Zij hebben de week op een scoutingterrein in Dordrecht doorgebracht. Voor het gebouw lag een groot grasveld, waarop ook een zwembadje was opgezet. Ook bleek op ons terrein een maffiabaas, genaamd Capre Casco, te wonen. Op het eerste gezicht een aardige maar mysterieuze man, die de welpen graag bij zijn bende wilde hebben. Door middel van een casinoavond en een smokkelspel, hebben de welpen laten zien waardig te zijn voor zijn bende. Uiteindelijk bleek hij hen juist op te willen laten draaien voor een bankoverval. Gelukkig kwamen de welpen daar op tijd achter en is alles goed gekomen! Tussen alle spannende momenten door hebben ze veel buiten gespeeld en gepicknickt. Zeker voor herhaling vatbaar!

De Kawati kabouters hebben een gave week gehad met veel leuke activiteiten in en rondom het klooster van Lacus Furem te Uden. De pater van dit klooster had de kabouters uitgenodigd om het geheim van het klooster te ontrafelen! Dit ging niet zomaar; de kinderen moesten veel uitdagingen overwinnen in en rondom het klooster om het geheim van de paters te vinden. Ondanks dat ze het klooster niet vaak konden verlaten, hebben ze een heel leuk speelbos gevonden die helemaal voor hen alleen was en zijn ze Uden-Zuid in gefietst om de omgeving te verkennen. Normaal gesproken gaan de kabouters veel meer activiteiten buiten de deur doen, maar dit jaar was een ‘special edition’! Ze hebben het zwembad naar hun achtertuin toegehaald, een midgetgolfbaan uitgezet op het terrein en een enorm springkussen opgeblazen voor maximaal plezier!

De Aguila esta’s zijn door de vijf Buurmannen uitgenodigd om een heus buurtfeest bij te wonen in Berkel-Enschot. Ze werden zondag opgewacht door hen (Timmermans, Boormans, Zaagmans, Schildermans en Meetmans) en op de fiets vertrokken ze naar het buurthuis. In het begin waren de buurmannen wat lui, maar in de avond begonnen ze toch met het regelen van de vergunningen (zoals de Cola-commissie en ballonnen-inspectie). Maandag is het tijd voor nog meer relaxen in de Loonse & Drunense duinen. Die avond is er echter een boom omgezaagd, maar Zaagmans zegt het niet gedaan te hebben. Na onderzoek bleek Meetmans de schuldige: hij wilde namelijk de boom helemaal op kunnen meten! Dinsdag is er toch wat onrust; snel naar de bouwmarkt voor spijkers en ’s middags vlug aan de slag! Binnen no-time staat er een echte hut op het veld! Die avond kan er dan eindelijk goed gefeest worden.

De Vexaro scouts zijn dit jaar op kamp geweest in Ysselsteyn in Limburg. Met het thema ‘Glamping voor dummies’, hebben zij hun kampterrein zo luxe mogelijk gemaakt. Zo was er een zwembad, een filmavond met de leiding als bediening en kwamen de meest luxe gerechten op tafel tijdens de kookwedstrijd. Ook zijn de Vexaro’s heerlijk gaan zwemmen bij de Maas, hebben ze gelasergamed en hebben ze in het bos iedere centimeter uitgekamd met dodelijke straal. Het weer was fantastisch dus wat hebben ze genoten!

De Tanino verkenners hebben op zomerkamp in Valkenswaard de Middeleeuwen bezocht. Gedurende het kamp konden de jongens dukaten verdienen om het kampterrein te beschermen tegen de geheimzinnige rovers, die ’s avonds verschenen. Aan het eind van het kamp is er, naast het uitreiken van de kamptotem voor de beste patrouille, ook een winnaar gekroond voor het verzamelen van de meeste dukaten. Omdat de verkenners vanwege Corona niet naar activiteiten toe konden, hebben ze deze keer de activiteiten naar ons toe gehaald. Zo hebben ze als activiteit paintball gespeeld in het bos naast het terrein en hebben de verkenners zelf vlotten gepionierd, om hier vervolgens het meer mee op te varen.  Ze hebben er samen een topweek van gemaakt! 

De Ajota gidsen waren met hun band uitgenodigd om op te treden op het enige festival dat deze zomer doorging: Wanderland! Bij aankomst werd hun ticket gescand en hadden ze toegang tot de festival camping in Loon op Zand. Wel hebben ze nog moeten strijden voor hun backstage passen, om op te mogen treden bij de Bonte avond Playback show. Gedurende de week stonden er allerlei vette activiteiten voor onze gasten gepland. Ze hebben door een maïsdoolhof gedwaald, paintball gespeeld, hangmatten gemaakt en hier zelfs een nacht in geslapen! Maar ook hebben ze gestreden voor festival muntjes, zijn ze in het pikdonker ergens in Kaatsheuvel gedropt, en natuurlijk was er elke avond een te gekke party, waarvan er één een ‘Silent Disco’ was! Er is lekker gegeten, geknutseld, om 5 uur opgestaan voor een ochtendwandeling en er kon uiteraard merchandise gekocht worden tijdens deze fantastische week!

Dit jaar had de Kon-Tiki Rowans & Sherpa’s (RSA) het plan om een roadtrip te maken naar het mooie Slovenië. Helaas kon dit plan niet doorgaan. Daarom hebben ze gekeken naar een alternatief zomerkamp en een mooie locatie gevonden in het Zeeuwse Tholen. Wel wat korter dit jaar vanwege de beperktere mogelijkheden, maar daarom wel gekozen voor supergave activiteiten zoals Archery Tag, Poolen, een blotevoeten pad en een heerlijke BBQ. De laatste avond hebben de RSA afgesloten met een spannende bingo en een spectaculaire Bonte Avond. ’s Nachts zijn door een mysterieuze aardverschuiving ook nog alle tenten van de begeleiding verspreid over het terrein?!? Al met al een kort, maar gaaf zomerkamp. Hopelijk kunnen ze volgend jaar wel naar Slovenië!

Kortom, alle speltakken hebben gelukkig alsnog  een top kamp gehad! De zomervakantie kon niet beter beginnen. Graag zie we iedereen weer bij het jaarlijkse Overvliegen op 29 augustus, wanneer we het nieuwe seizoen weer beginnen. Dit keer uiteraard in een ander jasje; meer informatie hierover volgt nog. Voor nu, iedereen nog een hele fijne vakantie toegewenst en tot dan!

Tanino’s staan klaar voor een partijtje paint ball!
De Kawati’s bij het kampvuur
De Ajota’s tijdens hun ochtendwandeling