Geslaagd eerste zomerkamp Jacala kabouters

Op 24 juli was het eindelijk zover. Het eerste zomerkamp van de Jacala kabouters van scouting Gillesa. Een weekje eropuit bij de Vikingen van Asgård.

De Jacala’s waren uitgenodigd door de god Odin om de Vikingen in Roosendaal te komen helpen. In de oorlog die de Vikingen hadden gevoerd waren ze de totem verloren. Deze totem was belangrijk voor de Vikingen, omdat deze ervoor zorgde dat de natuur in balans bleef. Een belangrijke taak dus voor onze Jacala’s om de Vikingen te helpen bij het terugvinden en compleet maken van de totem.

Bij aankomst op het terrein werden we meteen welkom geheten door een aantal Vikingen. Zij laten ons het terrein en het gebouw zien en we mogen een blik werpen bij het altaar waar de totem eigenlijk hoort te staan. Bij binnenkomst worden we toegesproken door Odin en wordt ons duidelijk welke belangrijke taak ons te wachten staat.

Gedurende het kamp worden de Jacala’s en de Vikingen op de proef gesteld. Zijn we allemaal wel waardig genoeg om de totem terug te vinden? Aan Odin om te beoordelen of wij allemaal beschikken over Vikingvaardigheden. Naast deze proeven merken we dat de natuur echt uit balans is. We worden bijna dagelijks lastiggevallen door kraaien. Ze plunderen ons gebouw, maken een rotzooi buiten en slopen één van de tenten van de leiding.

Gelukkig toonden de Vikingen en de Jacala’s dat zij beschikken over de juiste vaardigheden. Oefening baart kunst en na een week vol beproevingen lukt het ons om de totem in oude glorie te herstellen. Na een spannend ritueel brengen we de totem terug naar het altaar en is alles weer rustig. De natuur is weer terug in balans en de kraaien en de Vikingen kunnen weer in vrede met elkaar samenleven. Alle Jacala’s worden bedankt voor de hulp en we kunnen allemaal met een gerust hart terugkeren naar Gilze.