Kon-Tiki’s winnen de Speltakkenstrijd 2017

Zaterdagochtend begon het scoutingseizoen van scouting Gillesa traditioneel met het jaarlijkse Overvliegen bij scoutinggebouw de Spie aan de Boslaan. Alle kinderen die te oud zijn voor hun huidige speltak, vliegen dan over naar hun nieuwe speltak. Maar voor het daadwerkelijke Overvliegen was het eerst tijd voor de Speltakkenstrijd: welke speltak mag zich aankomend jaar de beste, snelste en slimste speltak noemen?

Tijdens de Speltakkenstrijd konden de verschillende speltakken records vestigen zoals bekers stapelen, stormbaan lopen en het laser labyrinth. Ook konden de speltakken tegen elkaar spelen bij spellen zoals mega pictionary met een piopaal, een rupsenparcours afleggen en het letterspel.

Iedere speltak was gehuld in hun eigen kleur en konden ook nog bij 1 spel of record een mascotte inzetten. Alle speltakken moesten bekertjes gekleurd water verdienen (in hun eigen kleur uiteraard!) en vullen in hun eigen jerrycan. Zo stonden 8 gekleurde jerrycans op een rij en kon iedereen tijdens het spel goed volgen welke speltak bovenaan stond.

Na een spannende strijd wisten de Kon-Tiki rowans en sherpa’s nipt te winnen van de Kawati kabouters. Zij mogen de Speltakkenstrijd wisselbeker een jaar lang een prachtig plaatsje geven in hun lokaal.

Hierna vond het officiële gedeelte plaats. Alle kinderen die overvlogen, moesten via een klimhelling, touwbrug en uiteindelijk glijbaan van hun oude speltak, naar hun nieuwe speltak. Aangekomen bij hun nieuwe speltak, mochten de overvliegers allemaal ook nog even de bel luiden.

De Speltakkenstrijd en Overvliegen waren op deze mooie, zonnige zaterdagochtend een geweldige opening van het nieuwe scoutingseizoen. We hebben er weer veel zin en gaan er met z’n allen een mooi scoutingjaar van maken!