Terugblik op een zeer gaaf zomerkamp!

Medio juni kwam vanuit de overheid eindelijk het verlossende woord: we mogen op zomerkamp! Dat hadden wij als scouting Gillesa niet meer verwacht, maar wat waren we blij met dit nieuws. Er moest alleen nog wel heel veel geregeld en georganiseerd worden. Dat was best pittig voor alle leiding, maar het is gelukkig allemaal gelukt. We zijn erg blij dat we dit rare scoutingseizoen toch nog mooi hebben kunnen afsluiten. Benieuwd wat alle speltakken vorige maand gedaan hebben? Lees dan even verder…

Normaal gaan de Bibeo bevers aan het einde van het jaar nog op een zomerweekendje, maar door Corona kon dit helaas niet doorgaan. De Beverleiding wilde de Bevers natuurlijk wel een leuke afsluiting geven van hun scoutingjaar, dus hebben zij besloten om een laatste Beverdag te organiseren bij Speelboerderij de Vossenberg! Daar zijn ze lekker een hele dag gaan spelen. De kinderen hebben gerend, getimmerd, geknutseld en heerlijk buiten gespeeld. Ze hebben tussen de middag heerlijke frietjes en pannenkoeken gegeten. Aan het einde van de dag zijn alle kinderen weer opgehaald. Ze zijn moe maar voldaan weer naar huis gegaan. De Beverleiding vonden het een geslaagde laatste dag!

Ook de Cachorro welpen hebben een enorm gezellig kamp achter de rug! Zij hebben de week op een scoutingterrein in Dordrecht doorgebracht. Voor het gebouw lag een groot grasveld, waarop ook een zwembadje was opgezet. Ook bleek op ons terrein een maffiabaas, genaamd Capre Casco, te wonen. Op het eerste gezicht een aardige maar mysterieuze man, die de welpen graag bij zijn bende wilde hebben. Door middel van een casinoavond en een smokkelspel, hebben de welpen laten zien waardig te zijn voor zijn bende. Uiteindelijk bleek hij hen juist op te willen laten draaien voor een bankoverval. Gelukkig kwamen de welpen daar op tijd achter en is alles goed gekomen! Tussen alle spannende momenten door hebben ze veel buiten gespeeld en gepicknickt. Zeker voor herhaling vatbaar!

De Kawati kabouters hebben een gave week gehad met veel leuke activiteiten in en rondom het klooster van Lacus Furem te Uden. De pater van dit klooster had de kabouters uitgenodigd om het geheim van het klooster te ontrafelen! Dit ging niet zomaar; de kinderen moesten veel uitdagingen overwinnen in en rondom het klooster om het geheim van de paters te vinden. Ondanks dat ze het klooster niet vaak konden verlaten, hebben ze een heel leuk speelbos gevonden die helemaal voor hen alleen was en zijn ze Uden-Zuid in gefietst om de omgeving te verkennen. Normaal gesproken gaan de kabouters veel meer activiteiten buiten de deur doen, maar dit jaar was een ‘special edition’! Ze hebben het zwembad naar hun achtertuin toegehaald, een midgetgolfbaan uitgezet op het terrein en een enorm springkussen opgeblazen voor maximaal plezier!

De Aguila esta’s zijn door de vijf Buurmannen uitgenodigd om een heus buurtfeest bij te wonen in Berkel-Enschot. Ze werden zondag opgewacht door hen (Timmermans, Boormans, Zaagmans, Schildermans en Meetmans) en op de fiets vertrokken ze naar het buurthuis. In het begin waren de buurmannen wat lui, maar in de avond begonnen ze toch met het regelen van de vergunningen (zoals de Cola-commissie en ballonnen-inspectie). Maandag is het tijd voor nog meer relaxen in de Loonse & Drunense duinen. Die avond is er echter een boom omgezaagd, maar Zaagmans zegt het niet gedaan te hebben. Na onderzoek bleek Meetmans de schuldige: hij wilde namelijk de boom helemaal op kunnen meten! Dinsdag is er toch wat onrust; snel naar de bouwmarkt voor spijkers en ’s middags vlug aan de slag! Binnen no-time staat er een echte hut op het veld! Die avond kan er dan eindelijk goed gefeest worden.

De Vexaro scouts zijn dit jaar op kamp geweest in Ysselsteyn in Limburg. Met het thema ‘Glamping voor dummies’, hebben zij hun kampterrein zo luxe mogelijk gemaakt. Zo was er een zwembad, een filmavond met de leiding als bediening en kwamen de meest luxe gerechten op tafel tijdens de kookwedstrijd. Ook zijn de Vexaro’s heerlijk gaan zwemmen bij de Maas, hebben ze gelasergamed en hebben ze in het bos iedere centimeter uitgekamd met dodelijke straal. Het weer was fantastisch dus wat hebben ze genoten!

De Tanino verkenners hebben op zomerkamp in Valkenswaard de Middeleeuwen bezocht. Gedurende het kamp konden de jongens dukaten verdienen om het kampterrein te beschermen tegen de geheimzinnige rovers, die ’s avonds verschenen. Aan het eind van het kamp is er, naast het uitreiken van de kamptotem voor de beste patrouille, ook een winnaar gekroond voor het verzamelen van de meeste dukaten. Omdat de verkenners vanwege Corona niet naar activiteiten toe konden, hebben ze deze keer de activiteiten naar ons toe gehaald. Zo hebben ze als activiteit paintball gespeeld in het bos naast het terrein en hebben de verkenners zelf vlotten gepionierd, om hier vervolgens het meer mee op te varen.  Ze hebben er samen een topweek van gemaakt! 

De Ajota gidsen waren met hun band uitgenodigd om op te treden op het enige festival dat deze zomer doorging: Wanderland! Bij aankomst werd hun ticket gescand en hadden ze toegang tot de festival camping in Loon op Zand. Wel hebben ze nog moeten strijden voor hun backstage passen, om op te mogen treden bij de Bonte avond Playback show. Gedurende de week stonden er allerlei vette activiteiten voor onze gasten gepland. Ze hebben door een maïsdoolhof gedwaald, paintball gespeeld, hangmatten gemaakt en hier zelfs een nacht in geslapen! Maar ook hebben ze gestreden voor festival muntjes, zijn ze in het pikdonker ergens in Kaatsheuvel gedropt, en natuurlijk was er elke avond een te gekke party, waarvan er één een ‘Silent Disco’ was! Er is lekker gegeten, geknutseld, om 5 uur opgestaan voor een ochtendwandeling en er kon uiteraard merchandise gekocht worden tijdens deze fantastische week!

Dit jaar had de Kon-Tiki Rowans & Sherpa’s (RSA) het plan om een roadtrip te maken naar het mooie Slovenië. Helaas kon dit plan niet doorgaan. Daarom hebben ze gekeken naar een alternatief zomerkamp en een mooie locatie gevonden in het Zeeuwse Tholen. Wel wat korter dit jaar vanwege de beperktere mogelijkheden, maar daarom wel gekozen voor supergave activiteiten zoals Archery Tag, Poolen, een blotevoeten pad en een heerlijke BBQ. De laatste avond hebben de RSA afgesloten met een spannende bingo en een spectaculaire Bonte Avond. ’s Nachts zijn door een mysterieuze aardverschuiving ook nog alle tenten van de begeleiding verspreid over het terrein?!? Al met al een kort, maar gaaf zomerkamp. Hopelijk kunnen ze volgend jaar wel naar Slovenië!

Kortom, alle speltakken hebben gelukkig alsnog  een top kamp gehad! De zomervakantie kon niet beter beginnen. Graag zie we iedereen weer bij het jaarlijkse Overvliegen op 29 augustus, wanneer we het nieuwe seizoen weer beginnen. Dit keer uiteraard in een ander jasje; meer informatie hierover volgt nog. Voor nu, iedereen nog een hele fijne vakantie toegewenst en tot dan!

Tanino’s staan klaar voor een partijtje paint ball!
De Kawati’s bij het kampvuur
De Ajota’s tijdens hun ochtendwandeling

Zomerkamp 2020 gaat door!

Goed nieuws! We hebben vorige week te horen gekregen dat de zomerkampen door mogen gaan dit jaar!

Er moet nu door ons in korte tijd nog veel geregeld worden om aan alle voorwaarden te voldoen, maar dat gaat goed komen.

We hebben er zin in!

Als het goed is hebben alle leden 17 juni een e-mail van ons ontvangen met de benodigde informatie.

Het nieuwe jaar is begonnen!

De Bibeo Bevers bij scouting Gillesa hebben op zaterdag 4 januari een heuse nieuwjaarsborrel georganiseerd. Niet alleen de Bevers waren hierbij welkom, maar ook de ouders van de Bevers!

Alle Bevers hebben tijdens de opkomst verschillende hapjes gemaakt: appelflapjes, fruitspiesjes, cupcakes en nog veel meer. De Bevers waren heel enthousiast om speciaal voor hun papa’s en mama’s lekkere hapjes voor te bereiden. Aan het einde van de opkomst mochten alle papa’s en mama’s komen, om samen met de leiding en de kinderen te proosten op het nieuwe jaar! Natuurlijk werden alle lekkere hapjes die de Bevers zelf hadden gemaakt lekker opgesmikkeld. Wij wensen iedereen een scoutastisch nieuwjaar!

Lijkt het uw kind nou ook leuk om samen met andere kinderen in teamverband bezig te zijn? Of om uitgedaagd te worden door verschillende spelletjes te spelen? Kom dan gerust vrijblijvend een keertje kijken bij de Bevers. Deze speltak draait op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur en is voor de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar. Uw kind mag 3 keer vrijblijvend komen kijken of hij/zij het leuk vindt. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar: bevers@gillesa.nl  

Groetjes, 

De enthousiaste Beverleiding! 

dav

Klusochtend 2019

Hallo allemaal,

Zaterdagochtend 7 december organiseren we wederom een onderhouds-ochtend.

We willen diverse klusjes oppakken rondom Scouting Gebouw de Spie, zoals groenonderhoud, schilderswerkjes, enz… voor iedereen met rechter en linker handen is er wat te doen.

Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes die het leuk vinden om een paar uur de handen uit de mouwen te steken, zijn hierbij van harte welkom. Kinderen onder eigen begeleiding zijn ook welkom, maar dit is geen scouting/jeugd-activiteit.

We starten om 9.30 uur met een kopje koffie en sluiten om 12.30 uur af met een lekkere lunch.

Opgeven is niet nodig, maar heb je vragen:
– stichting@gillesa.nl
– stuur een whatsappje naar 06-41786269. Tot 7 december, 9.30 uur!

Water aan de Warande weer schoon door Scouting Gillesa

Zaterdagochtend 26 oktober is er door de Bibeo bevers en de Vexaro scouts hard gewerkt om Water aan de Warande weer een stukje schoner te maken.

Met handschoenen, vuilknijpers en zakken voor het PMD- en rest afval in de aanslag, hebben de bevers en scouts van Scouting Gillesa het terrein rond de plassen van Water aan de Warande afgespeurd en al het zwerfvuil wat zij tegenkwamen opgeruimd. Het resultaat was een flinke hoeveelheid afval in de zakken, in plaats van rond het water.
Voor wat, hoort wat natuurlijk, dus hebben alle kinderen nog iets lekkers gekregen voor het harde werken op deze zaterdagochtend. Bedankt bevers en scouts voor jullie hulp!!

4 en 5 oktober: Inloopweekend!

Elke vrijdagavond en zaterdagochtend valt er veel te beleven bij scoutinggebouw de Spie aan de Boslaan 15 in Gilze. Daar wordt wekelijks voor meer dan honderd kinderen uit Gilze en omstreken een geweldig programma neergezet door de enthousiaste leiding van scouting Gillesa. Lijkt het jou leuk om iedere week uitgedaagd te worden? Kom dan 4 of 5 oktober langs tijdens het scouting Gillesa inloopweekend!

Op vrijdagavond 4 oktober gooien we de deuren open vanaf 19 uur voor alle jongens in de leeftijd van 7 tot 15 jaar en voor alle meiden van 11 tot 15 jaar. Op zaterdagochtend 5 oktober vanaf 10 uur zijn alle kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar samen met hun ouders welkom om eens een kijkje te komen nemen. Die avond en ochtend zorgen de verschillende groepen voor een leuk en spetterend programma, zodat u en uw kind een goed beeld krijgt van het scoutingspel.

Wil je samen met je kind even een kijkje komen nemen en wat meer informatie krijgen? Dat kan! Of lijkt het uw kind veel leuker om gewoon de gehele avond zonder u aanwezig te zijn? Ook dat kan! We zullen dan netjes aangeven wanneer uw kind weer opgehaald kan worden.

Voor meer informatie of vragen over het inloopweekend of over onze groep in het algemeen, kunt u ook altijd contact opnemen met ons secretariaat: secretariaat@gillesa.nl of 0161-454070. Op onze website www.gillesa.nl kunt u natuurlijk ook veel informatie vinden.

We zien u en uw kind graag een kijkje komen nemen op 4 of 5 oktober tijdens ons inloopweekend. Hopelijk tot dan!

Stem op Scouting Gillesa bij Rabo ClubSupport!

Om de lokale samenleving te versterken investeert Rabobank De Zuidelijke Baronie een deel van de winst in het lokale verenigingsleven. De verdeling hiervan gaat via Rabo ClubSupport (voorheen Rabobank Clubkas Campagne). Ook Scouting Gillesa heeft zich in 2019 wederom aangemeld voor deze actie.

Ben jij of je ouders lid van de Rabobank, of ken je iemand die lid is van de Rabobank. Vraag hem/haar dan of ze 1 of 2 van hun stemmen op Scouting Gillesa wil uitbrengen.

https://www.rabo-clubsupport.nl/de-zuidelijke-baronie/deelnemers

Na het Kampeerweekend volgt 7 & 8 juni het inloopweekend!

Ruim een week geleden vertrokken zaterdagochtend ruim 200 leden, ouders, broers en zussen met de fiets vanaf scoutinggebouw De Spie naar camping de Wilgenweide voor een grandioos Kampeerweekend! Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan dit jaar van scouting Gillesa, hebben een aantal enthousiaste leiding een geweldig familieweekend georganiseerd. We kunnen terugkijken op een geweldig geslaagd weekend!

Op vrijdagavond 24 mei kwamen alle ouders al langs om hun eigen tent op te zetten en de slaaptenten van de kinderen in te richten. Zo ontstond op camping de Wilgenweide aan de Bavelseweg al een groot kampeerterrein met 4 subkampen: Klooster, Smederij, Bakker & Kasteel. De fietstocht op zaterdagochtend 25 mei vanaf de Spie naar de camping was een reis terug in de tijd, want langs het fietspad zagen we de jaartallen terugdraaien van 2019, tot 992 bij de grote gepionierde toegangspoort van de camping. We waren aangekomen in Villa Gillesa, het dorpje is net ontstaan en we herkennen café de Tip, de markt en de boomput!

Het hele weekend volgen we de Gilzenaren in het dorpje Gillesa en moeten wij hen helpen om er achter te komen wie de put heeft droog gelegd. Was het nu Drik de Herbergier, Klep & Bep de marktkoopvrouwen of toch die rare Fransoos Frank Rijk die ineens het dorpje kwam binnen lopen? We kwamen er achter dat de medicijnman de schuldige was. Nadat we hem gevangen hadden genomen begon het gelukkig te donderen en te bliksemen zodat de put weer gauw vol met water zou komen te staan. Eind goed, al goed!

Tijdens het weekend zelf zijn we op de fiets naar Bavel gegaan voor een leuk dorpsspel, hebben we de plaatselijke bossen ’s avonds onveilig gemaakt tijdens het spannende bosspel en hebben we gezongen bij het grote kampvuur met de scoutingband. Zondagochtend hebben we op het campingterrein nog leuke spelletjes gespeeld, zoals rupsbandlopen en cowboyhoed werpen. Ook het eten was goed geregeld, want ’s avonds kregen we een zeer uitgebreide en heerlijke wraps-buffet en ’s ochtends werden de ouders verrast met roerbakeieren!

Al met al kunnen we terugkijken op een geweldig geslaagd Kampeerweekend. Dank aan alle kinderen en ouders die enthousiast hebben meegedaan tijdens dit weekend en uiteraard ook grote complimenten aan alle vrijwilligers die maandenlang hebben gewerkt aan de voorbereiding om dit mogelijk te kunnen maken! Op naar het volgende spetterende jubileumactiviteit: het gezamenlijk zomerkamp in Harderwijk voor alle speltakken!

Maar voor die tijd, organiseren wij ook nog aankomend weekend het inloopweekend voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar wat scouting is en wat wij bij Gillesa allemaal doen. Op vrijdagavond 7 juni gooien we de deuren open vanaf 19 uur voor alle kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. Op zaterdagochtend 8 juni vanaf 10 uur zijn alle kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar samen met hun ouders welkom om eens een kijkje te komen nemen. Die avond en ochtend zorgen de verschillende groepen voor een leuk en spetterend programma, zodat u en uw kind een goed beeld krijgt van het scoutingspel.

Wil je samen met je kind even een kijkje komen nemen en wat meer informatie krijgen? Dat kan! Of lijkt het uw kind veel leuker om gewoon de gehele avond zonder u aanwezig te zijn? Ook dat kan! We zullen dan netjes aangeven wanneer uw kind weer opgehaald kan worden. Voor meer informatie of vragen over het inloopweekend of over onze groep in het algemeen, kunt u ook altijd contact opnemen met ons secretariaat: secretariaat@gillesa.nl of 0161-454070. Op onze website www.gillesa.nl kunt u natuurlijk ook veel informatie vinden.

We zien u en uw kind graag een kijkje komen nemen op 7 of 8 juni tijdens ons inloopweekend. Hopelijk tot dan!

De volledige cast van het toneel
Het avond bosspel in de Chaamse Bossen
Zingen bij het kampvuur met de Fluitende Maanreizigers

Opzomer-ochtend 4 mei 2019

Nog een kleine reminder van de brief die we tijdje geleden meegegeven hebben:

Hallo allemaal,

Zaterdagochtend 4 mei organiseren we wederom een opzomer-ochtend.
We willen diverse klusjes oppakken rondom Scouting Gebouw de Spie, zoals groenonderhoud, schilderwerk, enz. voor iedereen met rechter en linker handen is er wat te doen.

Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes die het leuk vinden om een paar uur de handen uit de mouwen te steken, zijn hierbij van harte welkom. Kinderen onder eigen begeleiding zijn ook welkom, maar dit is geen scouting/jeugd-activiteit.

We starten om 9.30 uur met een kopje koffie en sluiten om 12.30 uur af met een lekkere lunch.

Opgeven is niet nodig, maar heb je vragen:
– stichting@gillesa.nl o.v.v. ‘opzomerochtend’,
– stuur een whatsappje naar 06-41786269.
Tot 4 mei, 9.30 uur!